Nieuwbouw in Hardenberg

Interesse in Nieuwbouw Hardenberg? Bij NieuwWonen vind je altijd een actueel aanbod van beschikbare woningen in Hardenberg en omgeving. Met een Emmen en Hoogeveen in de nabijheid, ben je slechts 20 minuten verwijderd van het turbulente stadsleven. Bovendien is Hardenberg rijk aan natuurschoon. Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief, of geef je woonwensen door. Zodra er een nieuwbouwhuis beschikbaar is in Hardenberg, ben jij de eerste die het hoort!


Nieuwbouw in Hardenberg

Bij NieuwWonen vind je een ruim overzicht aan nieuwbouwprojecten in de omgeving. Ook in Hardenberg wordt geregeld gewerkt aan nieuw projecten. Alle projecten zijn verschillende in ontwerp, woonoppervlakte en in prijs. Bekijk direct de beschikbare nieuwbouwwoningen in Hardenberg!

Over Hardenberg

Er is weinig informatie beschikbaar over het ontstaan van Hardenberg. Wel zijn er voorwerpen gevonden die uit de periode voor onze jaartelling dateren. In 1227 bouwde Willebrandt van Oldenburg een kasteel aan de westkant van Nijenstede op de Hardenberg, met de naam Herdenberg. Het doel van dit kasteel was om de inwonenden bescherming te bieden.

Doordat het een beschermd kasteel was, verhuisden velen van Nijenstede naar Hardenberg. In 1362 kreeg Hardenberg stadsrechten en in 1386 werd het kasteel verstevigd. Eind 15e eeuw is Hardenberg door een brand compleet in as gelegd. 20 jaar later liet Filips van Bourgondië het kasteel slopen. Pas mid 20ste eeuw werden de restanten van de kasteel gevonden, op de plek waar nu de Höftekerk staat.

Voorzieningen

Ben je op zoek naar nieuwbouw in Hardenberg? Dankzij de gunstige ligging kun je in Hardenberg en omgeving veel beleven. Kamperen, feestvieren of een popconcert bezoeken, het is allemaal mogelijk in de regio. Daarnaast kun je er heerlijk winkelen en wandelen of fietsen in de natuur. Je kunt in de regio Hardenberg ook naar hartenlust winkelen én naar een pretpark gaan.

Groen

Vind je het belangrijk om te leven in een groene, natuurrijke omgeving? Bekijk dan onze nieuwbouwprojecten Hardenberg. Bezoek het Vechtpark Hardenberg voor de dagelijks wandeling, of De Boshoek. Bovendien vind je ten zuidwesten en ten noordwesten van Hardenberg (rondom het Vakantiepark CAPFUN het Stoetenslagh) prachtige, bosrijk omgevingen, die ideaal geschikt zijn voor de wat langere wandelingen.

Feiten en cijfers

Inwoners: Hardenberg telt 19.335 inwoners (2019)
Oppervlakte: 317,1 km²
Gemeente: Hardenberg
Evenementen: Jaarlijks vinden er verschillende evenementen plaats, waaronder Dansen aan de Vecht.

Wonen in Hardenberg

Wil je graag in Hardenberg wonen? Bij NieuwWonen vind je een gevarieerd aanbod aan nieuwbouw in Hardenberg. Je woont niet alleen in een prachtige, karakteristieke omgeving, maar hebt ook allerlei moderne voorzieningen tot je beschikking. Geniet volop van de natuur. Uiteraard is het ook mogelijk om ons te volgen op Facebook en Instagram. Ben je op zoek naar een andere woning dan dat wij momenteel in ons aanbod hebben? Geef dan je woonwensen door. Zodra er een nieuwbouwwoning beschikbaar is in Hardenberg, ontvang je van ons een bericht.
Lees verder...

Provincie
Provincie Overijssel

Gemeente
Gemeente Hardenberg

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Hardenberg